Peergroup | Niemand is hier eenzaam

Peergroup ←

Niemand is hier eenzaam

“Dag Opa, mam zei dat ik je een kaart moest sturen. Ik ben ver van huis en dat was precies wat ik wilde.” Een oude man in een verzorgingshuis ontvangt de postkaart die bestemd is voor zijn buurman in kamer 116. Hij besluit de kaart zelf te houden en schrijft de jongen terug. “Beste jongen, bedankt voor je mooie kaart. Als je hem een volgende keer naar kamer 118 stuurt, komt hij gelijk goed aan. Een hartelijke groet, je Opa”

Niemand is hier eenzaam neemt ons mee in de geheimzinnige en soms duistere binnenwereld van de eenzame mens. Tijdens de voorstelling gaat het leven in het verzorgingshuis gewoon door. In toevallige en geënsceneerde interacties met de bewoners in het huis, komt het verhaal tot leven.

Niemand is hier eenzaam is een voorstelling over het verlangen ons verbonden te voelen, waarbij de kloof tussen twee generaties tijdelijk wordt opgeheven. Een productie van PeerGrouP i.s.m Jonge Harten Theaterfestival. De voorstelling speelt op het Jonge Harten Theaterfestival medio november 2019 en tourt daarna langs verzorgingshuizen in de provincies Groningen en Drenthe.

Veel mensen voelen zich eenzaam lezen we in de media. Oudere mensen, maar ook jongeren. Toch heeft bijna niemand het erover. Uit schaamte? Niemand is hier eenzaam is een coproductie van PeerGrouP en Jonge Harten. Met gebundelde krachten willen we eenzaamheid onder jongeren en ouderen bespreekbaar maken en willen we laten zien dat eenzaamheid generaties overstijgt.

De voorstelling
Raf was 17 jaar toen hij plotseling overleed. Zijn grote liefde Lida kwam met grote moeite het verlies te boven. Lida is inmiddels tachtig en woont in een verzorgingshuis. Raf doolt tussen zijn oude vrienden: hij ziet hoe hun levens zijn doorgegaan, terwijl hij voor eeuwig jong blijft. Hij hoort hun intiemste gedachten die ze met niemand delen. Ze kunnen hem niet zien en niet horen, terwijl hij hen zoveel zou willen zeggen. Via een koptelefoon horen we de intieme en persoonlijke verhalen van bewoners. Ook het verhaal van Raf. Zo ontdekken we wat hem nog altijd bindt aan de wereld.

Crew
Raf wordt gespeeld door de jonge acteur Tim Helderman (1997). Tamara Schoppert tekent voor de regie en van Herman van de Wijdeven (bekend van Maalkop) schrijft de tekst. Muzikant, componist en media designer Jan Klug voorziet de voorstelling van een indrukwekkende soundscape. Niemand is hier eenzaam is een concept van PeerGrouPs huis-dramaturg Dinanda Luttikhedde.
Speeldata en locaties
Niemand is hier eenzaam speelt van 15 t/m 22 november in ZINN Locaties De Dilgt in Haren en De Brink in Groningen. Exacte informatie is te vinden op www.jongeharten.nl

Speellijst

15-11-201913.30uGroningendouble_arrow
15-11-201919.00uGroningendouble_arrow
16-11-201913.30uGroningendouble_arrow
16-11-201919.00uGroningendouble_arrow
20-11-201914.00uGroningendouble_arrow
20-11-201919.30uGroningendouble_arrow
21-11-201914.00uGroningendouble_arrow
21-11-201919.30uGroningendouble_arrow
Verzoek beheer